HMK Tanıtım Toplantısı Tertiplendi.
Tarih: 10.12.2011 | Okunma Sayısı: 4471

HMK TANITIM TOPLANTISI

Baro Başkanı Sayın Av. Ayhan YILMAZ' ın Açılış Konuşması.

 Sayın Komisyon Başkanım, Sayın Bölge İdare Mahkemesi Başkanım, Sayın Rektörüm, Yargının kurucu unsurlarının temsilcileri olan çok kıymetli hakim, savcı ve avukat meslektaşlarımız, çok kıymetli misafirler, öncelikle Kırıkkale Baro Başkanlığınca düzenlenen HMK seminerimize hoş geldiniz der, hepinizi şahsım ve baromuz adına sevgi ve saygı ile selamlarım.

HMK medeni yargılama alanında büyük çaplı değişiklikler getiren bir sistem. Temel yasalarda yapılan bu köklü değişiklikler ile tüm hukukçuları yeni bir öğrenme süreci beklemektedir. HMK özelliklede avukatlara daha fazla bir özen ve sorumluluk yükü getirmiştir. Bu süreçte meslek içi eğitim her dönemden daha fazla bir önem arz etmektedir. Bu sebeple seminer talebimizi geri çevirmeyip bizi yalnız bırakmayan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Süha TANRIVER’e ve Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç . Dr. Ahmet BAŞÖZEN’e teşekkürü bir borç biliyor ve kendilerine huzurunuzda Kırıkkale Baro Başkanlığı olarak şükranlarımızı sunuyorum.

Seminerimiz bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile çakıştı. Bu anlamlı günde HMK ile getirilen bir kısım yeni uygulamaların, özellikle de yargılama giderlerinin çok fahiş miktarda ve peşin alınmasının da vatandaşların mahkemelerde adalet ve hak arama özgürlüğünün kısıtlanması olarak yorumluyor ve eleştiriyoruz.

Seminerimizi çok daha erken bir zamana planlamıştık. ancak bir takım gecikmeler yaşandı. Sayın Hocamızla görüşüp günü kararlaştırdıktan sonra Barolar Birliğimiz de seminere katkıda bulunmak istedi. Katkılarından dolayı da Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av. Vedat Ahsen COŞAR’ a da teşekkür ediyorum. Meslek içi eğitim çalışmalarımız ve bilgilendirme toplantılarımız bundan sonrada devam edecektir. Bu seminerimizden sonra Anayasa Paneli, Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku Seminer planlamalarını da yaptık ve kısa zamanda istifadenize sunacağız. 

Bu arada Kırıkkale Üniversitesi’nden bir hayli kalabalık bir katılım gözükmekte, Hukuk Fakültesi öğrencisi arkadaşlarımız çok kıymetli hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak için böyle bir fırsatı kaçırmak istemediler. Her platformda dediğimiz gibi Kırıkkale Üniversitesi’ ni her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Kırıkkale’ ye olan katkılarından dolayı da Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem YILDIZ ’a da ayrıca teşekkür ediyorum.

Seminerimiz iki oturumdan oluşmaktadır, ilk oturum 13:00 a kadar, ikinci oturum öğle yemeği arasından sonra 14:00 ‘ den itibaren devam edecektir. Arada çay – kahve molası vereceğiz, ancak mola planlamasını Sayın Hocalarımız’ ın takdirine bırakıyoruz. Değerli Hocalarımız' dan daha fazla istifade edebilmek için sözü fazla uzatmadan Sayın Prof. Dr. Süha TANRIVER’ e bırakır, hepinizi Şahsım ve Yönetim Kurulum adına saygıyla selamlarım.

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19.09.2024
AV. MUTLU KORKMAZ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.