AVUKATLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE TÖREN TERTİPLENDİ
AVUKATLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE TÖREN TERTİPLENDİ

BARO BAŞKANI AV. AYHAN YILMAZ'IN TÖREN KONUŞMASI

Sevgili Meslektaşlarım,

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” özlü sözünde belirttiği gibi bize bıraktığı en önemli vasiyeti Türkiye Cumhuriyetidir.

Büyük Devletimiz, Yüce Milletimizin milli birlik ve beraberliği, çalışkanlığı ile demokratik ve çağdaş devletler arasında yerini almıştır. İnsanların kardeşçe ve mutlu bir şekilde yaşadığı, güçlü, müreffeh bir ülke olarak anılarak, dimdik, ilelebet ayakta duracağına inancımız sonsuzdur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde büyüklüğüne yakışan, insan odaklı, toplumun her kesimini kucaklayan, daha çağdaş, demokratik bir hukuk sistemi uygulamalıdır. Bu yüce milletimizin en doğal hakkıdır.

Avukatların hukuk sisteminde daha etkin katılımının sağlandığı ve daha saygın olduğu, çağdaş bir yargı sistemine ulaşılması özlemiyle hepinizin avukatlar haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Av. Ayhan YILMAZ